A felújított és kibővített cserkeszőlői strand

cserkeszőlői strand

Cserkeszőlő ideális földrajzi elhelyezkedése, kiváló gyógyvize és meleg klímája sok látogatót vonz. A cserkeszőlői strand meghatározó szerepet tölt be a régióban, hiszen a községet leginkább a termálfürdőjéről ismerik a hazai és más európai országokból érkező látogatók.

A talaj mélyéről feltörő termálvíz igazi kincs, amelyen a falu fejlődése alapul, és továbbra is meghatározó tényező a lakók életében. Erre épül Cserkeszőlő gazdasága is, mivel a lakosság nagy része a fürdőben vagy a hozzá kapcsolódó szolgáltatási szférákban dolgozik.

A cserkeszőlői strand már sok befektetőt vonzott ide, akik a nagyszámú szállodák, az üzletek, az éttermek és a lakóparkok megvalósulását segítették elő. A gyógyvizeket Magyarországon általában fürdőkezelések formájában alkalmazzák a krónikus degeneratív mozgásszervi betegségek enyhítésére, a gerinc és az ízületek krónikus gyulladásos betegségeinek inaktív stádiumában, valamint a sérülések és ortopéd műtétek utáni rehabilitáció során.

A cserkeszőlői strandon és fürdőben végzett kezelések jótékony hatással vannak a mozgásszervi rendellenességek, a csontritkulás, valamint a baleseti sérülések esetén. Ezenkívül hasznosnak bizonyultak a nőgyógyászati ​​betegségek, bizonyos típusú meddőség és asztma, például az inhaláció és az orrmelléküreg-gyulladás esetén is.

A cserkeszőlői strand mellett, egy háromcsillagos kemping is megtalálható. Az árnyékos, fűvel borított területen 14 kétszobás bungaló van, amik minden kényelmi szempontnak megfelelnek. A kempingben tartózkodó vendégek a gyógyfürdőt nyitvatartási időben, korlátlanul használhatják.