A forróság ellen álló ventilátorral kell harcolni

Egyesek szerint, a téli hideget jóval könnyebben lehet elviselni, mint például a júliusi vagy augusztusi kánikulát. Akik egyetértenek ezzel, egy percig sem haboznak, hanem az álló ventilátor korszerű típusát azonnal beszerzik, aminek hála nem okoz több gondot az elviselhetetlen forróság.

Persze a szabadban az embert érő hő-terheléssel nem lehet mit kezdeni, azonban a négy fal között igenis tenni lehet ellene.

Az álló ventilátor hatékonysága abban rejlik, hogy a hűtési módszerek közül ez az egyik legsajátosabbra épül, vagyis a légáramlásra. Egy ilyen szerkezet nagyon jól jön, amikor a magas hőfok miatt egyre inkább romlik a testfelület hőleadó képessége és az onnan történő hőelvonás hatékonysága. Emiatt van szükség olyan erős légáramlatra, amit csak egy erősebb motorral rendelkező álló ventilátor tud megadni.

Érdekességként megjegyzendő, hogy ezt a technikát már több ezer éve sikeresen használták például az ősi Kínában. Természetesen napjainkban a hatékonyságot a villamos motorral rendelkező álló ventilátor adja. A profi darabok sok shopból megvehetőek.