A hangszóró saru és a mechanikus terhelés csökkentése

HDMI

Az elmúlt évek során, a különféle technológiai megoldásokkal foglalkozó szakemberek minél tökéletesebb hang és kép továbbítást próbálták elérni. Az igényesebb kép- és hanganyagokat a HDMI vezeték garantálja, ami manapság már elképesztően népszerű és megannyi változatban megvehető.

Például a HDMi 1.0 2002-ben jelent meg, és ez nagyon hamar leváltotta az addigi DVI-t. Azért lett annyira felkapott ez, mert a digitális jelet zavar- és tömörítés mentesen tudta hordozni. A terméket nem csupán egy csapatnak, hanem több cégnek lehet köszönni. A siker mögött több vállalkozás állt, akárcsak a Hitachi, Panasonic, Philips, Silicon Image, Sony és a Toshiba.

Kétségtelen, hogy a szakértők törekvései sikeresek lettek, amit a leginkább az igazol, hogy a HDMI a mai napig a leggyakrabban alkalmazott eszköz, amikor a video- és hanganyagok továbbításáról van szó. Ez pár éven belül annyira elterjedt, hogy egy időt után a HD tévék döntő többségénél a HDMI port is fellelhető lett.

Erre a szórakoztató-elektronikai és számítógép gyártó cégek is nagyon hamar átváltottak. A vezetéknek temérdek előnye van. Ez igazából mindent magában foglal, ezért nem kell egyszerre több kábelt is alkalmazni. Nem szükséges tehát több vezetékkel bajlódni, ami ugye esztétikai szempontból is egy remek választás.

Ez számtalan típusban beszerezhető a kacsa-audio.hu webboltban, ahol a hangszóró saru vagy villa is megvehető. Ennek a csatlakoztatónak a legfőbb pozitívuma az, hogy ha a hifi komponenseken lévő hangfal aljzat is lehetővé teszi, akkor merőlegesen is be lehet kötni az így szerelt hangfal vezetéket.

A hangszóró saru mindenképp egy roppant praktikus eszköz, ha nincs elég hely a dobozok és a mögöttük lévő fal között. Ennek köszönhetően az adott hangfalkábel is sokkal kevesebb mechanikus terhelést kap.

A hangszóró saru alkalmazása során azonban kisebb felületen érintkezik a csatlakozó, mint például a banándugós kábelnél. Abban az esetben, ha vastagabb kábelhez kell a villás csatlakozó, csakis a BP-6294 hangszóró saru jöhet szóba, ugyanis ennek a felépítése rugós, ezért jobban beszorítható az aljzatba.