A mobil töltőállomás hasznos találmány

mobil töltőállomás

Egy saját bejáratú benzinkút eléggé vagánynak hangzik, pláne, ha még mozgatható szerkezetről is van szó. A mobil töltőállomás manapság igencsak elterjedt a nagyobb vállalatok körében, értelemszerűen leginkább azoknál, amelyek jelentősebb gépparkkal is rendelkeznek. Teljesen mindegy, hogy munkagépekről, teherautókról vagy személygépjárműkről van szó, hiszen mindenféle üzemanyag tárolására alkalmas tartályok állnak forgalmazásban az uzemanyagtartaly.hu weboldalon. A mobil töltőállomás egy teljesen kompakt szerkezet, az üzemanyagkút minden egyes tartozékát magába foglalja, és szaknyelven konténerkútnak is nevezik, mivel lényegében egy dobozban található, amely védi az olyan külső környezeti hatásoktól, mint a napfény vagy a különféle csapadékformák.

A mobil töltőállomásnál a konténernek köszönhető a könnyű szállíthatósága is, amely szükségessége sokszor előfordulhat egy cég életében, legyen az egy telephelyen belüli helyváltoztatás, teljes telephelyváltás vagy pedig terepre szállítás. Talán nem is gondolná az ember, hogy mekkora jelentőséggel bír az üzemanyag töltőpisztoly ennek az egész szerkezetnek a kifogástalan és biztonságos működésében. Működési elve nem túl bonyolult.

Az üzemanyag szivattyút tulajdonképpen a ravasz meghúzásakor keletkező nyomáskülönbség indítja be, majd annak visszaengedése állítja le. Az üzemanyag töltőpisztoly kiválasztásánál több szempont is figyelembe vehető. Elsőként természetesen azt kell meghatározni, hogy milyen fajta üzemanyagtípusra szeretnénk használni, majd a csövének a hosszát, az anyagát és vastagságát kell pontosítani. Utolsó lépésként pedig azt kell eldönteni, hogy manuális vagy automata tankoló pisztollyal szeretnénk dolgozni. Az uzemanyagtartaly.hu weboldalon több modellnek a képe is megtalálható, viszont részletes információ csakis a honlapon lévő telefonszámon keresztül kapható. Az üzemanyag töltőpisztoly egy rendkívül fontos kelléke tehát egy privát benzinkútnak, azonban, mint ahogy az egész szerkezet esetében is, itt is érdemes a szakértői tanácsokat megfogadni.