Az öntöttvas kandalló lehetséges hátrányai

öntöttvas kandalló

Amikor kandallót választunk, akkor a hátrányokkal is számolnunk kell. Nagyon fontos tudni, hogy az öntöttvas kandalló megvásárlásának is van néhány lehetséges hátránya. Az egyik ilyen, hogy drágábbak lehetnek, mint más típusok, például az acélból vagy téglából készültek. Az öntöttvas nehéz, ami megnehezítheti a telepítésüket és további szerkezeti támogatást igényelhet.

Az sem utolsó szempont, hogy több karbantartást igényelhetnek, mint más típusú kandallóbetétek, például tisztítást és fényezést, a rozsda megelőzése és a megjelenésük megőrzése érdekében. Az öntöttvas törékeny anyag, ami megrepedhet vagy eltörhet, ha hirtelen ütéseknek vagy szélsőséges hőmérséklet változásoknak van kitéve.

Ezáltal az öntöttvas kandallóbetétek hajlamosabbak lehetnek a sérülésekre, mint más kandallóbetétek. Azt is tudni kell, hogy nem tartják meg olyan jól a hőt, mint más anyagok, például a tégla vagy a kő. Ez azt jelenti, hogy a kritikusan hidegebb hónapokban nem tartják olyan hatékonyan melegen az otthonunkat.