Egyre népszerűbb a homloklebeny terápia Budapesten

homloklebeny terápia

Sokan nem gondolnák, hogy milyen nagy hatással lesz a későbbiekben is az, hogy miként fejlődik egy kisgyerek mozgása. Pedig, ha nem elég fejlett ezen a téren, illetve nem a megfelelő sorrendben sajátítja el a különböző készségeset, mint például a kúszás, mászás és a járás képességét, akkor az komoly befolyással lehet majd az iskolai teljesítményre is.

Ez azért van, mert a mozgásközpont és az idegrendszer szoros kapcsolatban van egymással, így ha az egyiknél rendellenesség lép fel, akkor a másiknál is biztosan lesznek gondok. 6 éves kortól már bárkinek segíthet ez a mozgásfejlesztési módszer: https://budaimozgasfejlesztes.hu/foglalkozasok/mozgasterapiak/homloklebeny-terapia/.

Tehát, ha valakinél csak akkor észlelik a problémákat, amikor iskolába kezd járni, akkor érdemes felkeresni a Budai Mozgásfejlesztés központot és a szakértőkkel való konzultáció után elkezdeni ezt a terápiát, persze amennyiben ők is ezt ajánlják. Ugyanis vannak más módszerek is, de bizonyos esetekben nem innen erednek a gondok és akkor tovább kell keresgélni.

Tudni kell, hogy a homloklebeny terápia elsősorban nem a részképesség hiányosságok orvoslására szolgál, hanem leginkább abban segít, hogy a különböző feladatok, kihívások megoldását meg tudják tervezni, szervezni és természetesen majd kivitelezni. Ezt egyre nehezedő gyakorlatok révén érik el, ezáltal a későbbiekben éles helyzetekben is tudják kamatoztatni az itt szerzett tudást.

Remek eredményeket érnek el tanulási nehézségekkel, autizmussal és ADHD-val küzdő személyek esetében is, tehát lényegében mindenkinek jót tehet a speciális mozgásterápián való részvétel. A szakemberek nemcsak gyerekekkel foglalkoznak, hanem felnőttekkel is, vagyis a kor nem meghatározó, hogy lehet-e fejleszteni a mozgást, illetve a tanulási, probléma megoldási készségeket.

Bárkiről legyen szó, először is konzultálni kell a hozzáértő kollégákkal, akik egy részletekbe menő beszélgetés és kielemzés után elmondják, hogy mit ajánlanak és milyen eredményeket tudnak ígérni a homloklebeny vagy szükség szerint más terápiák által.