Hogyan készül a konyak?

Minden alkalommal, amikor italokról beszélünk, akkor általában a hagyományos, sör, bor, pálinka hármasára gondolunk, legalábbis ami a mi térségünket illeti. Akik kicsit igényesebbek, jól tudják, hogy a paletta ennél sokkal szélesebb és megéri kiaknázni minden képviselőjét. Itt van máris a konyak, ami csodálatos ízeket képvisel. Annyit mindenki tud, hogy egy párlatról van szó.

Nevét az előállításának helyérről kapta, ami Franciaországban található egy Cognac nevezetű vidéken. Nagyon szigorú szabályai vannak annak, hogy mégis mit nevezhetünk konyaknak. Csakis egy szűk listányi szőlőfajta alkalmas a finomság elkészítésére.

A kezdetben bornak elkészített gyümölcslé nem olyan kellemes és aromás, hogy azt jólesően vehessük magunkhoz, de többszöri lepárlást követően és minimum 2 év tölgyfahordós érlelés után megszületik a konyak, ami nem hagy kívánnivalót. Ha eddig még nem kóstolta egyetlen típusát sem, akkor azonnal kattintson a diszkontital.hu oldalra és máris rendeljen meg több változatot belőle!