Honnan ered a santoku kés?

santoku kés

A fő feladat, amihez ezt a vágóeszközt tervezték, az a főzési folyamat A-tól Z-ig való biztosítása. A santoku kés eredetileg két kultúra találkozásánál jött létre. Ez az ázsiai és a nyugati. Itt nem az eredeti japán késről van szó, de ezt is az ázsiai kulináris hagyományok hívták életre. Az első ilyen típusú vágó alkalmatosságok a múlt század 80-as éveiben jelentek meg, amikor a japán manufaktúrák elkezdtek késeket szállítani a nyugati piacra. A japánok gyorsan rájöttek, hogy a durva, csiszolt fogantyúval és egyoldalú aszimmetrikus élezéssel ellátott kések nem lesznek egyértelműek a nyugati személyeknek.

Ezért fokozatosan új formákat fejlesztettek ki, ami egyesítette a német, a francia és a japán szakácskések előnyeit. A santoku kés gyorsan nagy népszerűségre tett szert. Annak érdekében, hogy a használatával a lehető legnagyobb hatást érjük el, tudnunk kell használni is. Nem árt figyelembe venni azt a tényt, hogy a santoku kés szinte guillotine-ként működik, ami lehetővé teszi, hogy az ételeket nagyon vékony darabokra vágjuk.

Asztali patika, egy fontos apróság

Ha folyamatosan szeret fűszereket adni az ételekhez, akkor a fűszertartó készletek jó választást jelentenek az otthonába. Az asztali patika néven szintén ismert készletek olyan kicsi speciális tartályok, amelyekben kényelmes a sót, a borsot és más ételízesítőket tárolni. A só- és a borstartókban a kedvenc fűszerei sokáig megőrzik az eredeti ízüket és aromájukat. Ezek a tartályok nélkülözhetetlenek a mindennapos főzés során. Nem kell másra figyelnie ételkészítés közben és arra pazarolni az időt, hogy megtalálja a megfelelő fűszereket.

Az asztali patika révén, minden szükséges ízesítőt kéznél tarthat. Ezen kívül, ezek az apróságok tökéletesen kiegészítik a konyhák, a kávézók és az éttermek belső terét. A haccpshop.hu online áruház választéka még a legigényesebb szakácsokat is lenyűgözi. A katalógusunkban mindenki megtalálhatja az ízlésének és költségvetésének megfelelő fűszertartókat. Az eredeti kivitelben készült asztali patika ideális ajándék lesz bármilyen alkalomra a konyha berendezéséhez.