Melegkiütés kezelése körültekintő módon

Sokan vannak, akik a nyári időszak nagy részét a légkondicionált szobában töltik és még véletlenül sem mozdulnak ki a forróságban. Vannak ugyanakkor olyan alkalmak, amikor nincs mit tenni és tűző napsütés ide vagy oda, mégis érni fog minket ez a hatás. Elég egy kis mozgás, hogy megkezdődjön az izzadás, majd ezt szorosan kövesse a melegkiütés kezelése. Az elkényelmesedett szervezet olykor annyira megszokta a nyugalmi állapotot, hogy amikor méregtelenítésre kerülne a sor a bőrön keresztül, egyszerűen nem tudja azt hatékonyan elvégezni.

Néha a melegkiütés kezelése csak annyiból kell álljon, hogy kicsit megmozgatjuk magunkat és ismét beindulnak a régóta kihasználatlan verejték csatornák. Máskor ez nem elég és kellemetlen piros, viszkető, égő érzést kiváltó foltok jelennek meg, amelyek tartósan megmaradnak. A melegkiütés kezelése ilyenkor bőrnyugtató készítményekkel vegye kezdetét! A későbbiekben aztán igyekezzünk szoktatni magunkat a hőséghez, mert ha idén már nem is, de még lesznek olyan forróságok, amelyek kellemetlen élményeket idézhetnek elő!

Egy jó kis kirándulás alkalmával vagy rendszeres testmozgással sokat tehetünk azért, hogy a szervezet ismét belejöjjön a méregtelenítésbe. Ugyanakkor megesik, hogy ilyenkor megsérülünk egy esés során. A zúzódásra krém temérdek változatban létezik. Kaphatóak szintetikus változatok, amiket mesterségesen állítanak elő, de beszerezhető természetes összetevőket tartalmazó termékek is. Törekedjünk arra, hogy olyat válasszunk, ami lehetőleg nem okoz semmilyen mellékhatást és gyors eredménnyel kecsegtet!

Az ütődés által okozott traumás területet első lépésben nyugtatni kell, hogy visszaszorítsuk a duzzanat kialakulását, ami gátolhatja a mozgást, ha például a lábunkon alakul ki. A zúzódásra krém ezért első érintésre hideg érzetet kelt, de ezt követően megindul a regenerálódás olyan módon, hogy a többi hatóanyag a vérrel való terítettséget fokozza a területen. Az oxigénben gazdag folyadék serkenti a sejtek, szövetek gyógyulását. Legyen okosan kiválasztva a zúzódásra krém és jó, ha az szükség esetén nálunk van!