Mikor kezdődik a nordic walking edzés?

Mindannyian tudjuk, hogy a testmozgás kiemelkedő szereppel bír az egészség megőrzése szempontjából. Mégis nagyon nehezen vesszük rá magunkat arra, hogy sportolni kezdjünk. Ez talán arra vezethető vissza, hogy még nem jöttünk rá arra, hogy melyik mozgásforma való nekünk. A nordic walking edzés segítségével ráébredhetünk arra, hogy ez a sportág megfelel vagy sem az igényeinknek. Mindegy, hogy melyik korosztály tagjai vagyunk, mert gyakorlatilag bárki kipróbálhatja magát ezen a területen.

Az oktató először egy rövid bemelegítést tart, majd indulhat a körülbelül 1,5 óra hosszán át tartó nordic walking edzés. Erre mindig a természetben kerül sor. Az sem jelent gondot, ha éppen egy kicsit esik az eső. Azonban, jelentősebb csapadék esetén, már nem indul útnak a csapat. Alkalom nyílik Szentendre környékének a bebarangolására. Errefelé csodaszép a táj, tehát nagy élvezetet jelent a nézelődés. Egy héten belül többször is van nordic walking edzés. A jókedv és a kellemes elfáradás szinte garantált, ha ellátogatunk ide. Persze először érdemes inkább elsajátítanunk az alapokat, amire lehetőséget nyújt a 3 órás tanfolyam. Ezt követően semmilyen akadálya sincsen annak, hogy a nordic walking túra révén kapcsolódjunk ki. Havonta egy alkalommal kerül sor félnapos kirándulásokra. A szintemelkedés 100 és 800 méter között szokott lenni. A következő kirándulás a Pilisben lesz.

Érdemes már most jelentkezni rá, hiszen hatalmas érdeklődés tapasztalható. A nordic walking túrára lehetőleg réteges, kényelmes öltözékben kell érkeznünk. Nagyon fontos a megfelelő cipő kiválasztása. Nem szabad megfeledkeznünk róla, hogy botokra is szükségünk lesz a sportoláshoz. Így könnyedén átmozgathatjuk az összes izmunkat. Fülhallgatót nem érdemes hoznunk az eseményre, hiszen emiatt nem halljuk majd az edző instrukcióit. Lehetőleg ne a kutyusunkkal jöjjünk, hiszen ennek elkóborlás lehet a vége! Sajnos, a többieket is zavarhatja az állatok jelenléte. A nordic walking túrára mindenképpen kell ivóvizet és esőkabátot hoznunk a problémák elkerülése érdekében.