Néhány tipp a tapéták felhelyezéséhez

Minőségi tapéták

Azoknak, akik ezeket a nagyszerű termékeket használnánk fel a falak díszítésére, azoknak itt van néhány jót tanács! Rendkívül fontos, hogy a tapéták vásárlásához ellenőrizze minden tekercs cikkszámát, valamint a gyártási számát.

Szintén lényeges, hogy sima és száraz legyen az adott felület. Abban az esetben, ha nem így van, akkor távolítsa el a lazább, pergő részeket és glettelje le a falat+ Az adott felület legyen színtelen, illetve megfelelően teherbíró és nedvszívó. Az alapozás a termék ragasztójának megfelelően bekevert oldatával vagy vakolatalapozóval történjen. A munkálat előtt az alapozásnak mindenképpen meg kell száradnia. A papíralapú tapéták felragasztása előtt makulatúra felragasztása szükséges. Ezt nem igényli a vékony papír típusú, amit két mm-re egymásra ragasztanak.

A nehéz tapétákhoz érdemes speciális terméket használni, a gyári előírásoknak megfelelően, és ha a helyzet megköveteli hozzáadni 20-30 %-os diszperziós ragasztót is. Abban a helyiségben, ahol a munkálatok folynak, ne legyen erős fűtés, illetve a huzatot is kerülni kell.