Páramentesítés felsőfokon, gyorsan

páramentesítés

Gyakori gond a lakásokban a penészedés és az okok felderítése aránylag gyorsan le szokott bonyolódni. A páramentesítés, mint feladat, hamar előtérbe kerül, ha elejét akarjuk venni a komoly problémáknak, ami a penészedésből adódik.

Rendszerint az épületek szerkezeti összeállítása, valamint a használt anyagok az építkezés során éppen úgy hozzájárulnak az ilyen problémák kialakulásához, mint a rendszertelen vagy nem megfelelő szellőztetés. Azt szokták mondani, hogy szokás az élet és ez bizony valamilyen szinten így is van. Ha a napi ritmusunk része, hogy mindennap, lehetőleg reggel jól kiszellőztetünk az otthonunkban, általában el tudjuk kerülni a penészedést.

Természetesen nem részleges szellőztetésre van ilyenkor szükség, hanem kereszthuzat biztosítására, tehát lehetőleg egy időben kell az összes ablakot vagy ajtót kinyitni, hogy minden sarokban megmozduljon a levegő. Ez nem egyszerű, de szerencsére már remek gépek is léteznek, amelyek gyorsan segítenek a páramentesítés feladatát kivitelezni.