Tudatos életmódváltás szálkásító étrenddel

Jó, ha már az elején tisztában vagyunk azzal, hogy a megálmodott test elérése biztosan megköveteli tőlünk az eddigi táplálkozási szokásaink felülírását. A szálkásító étrend tulajdonképpen egy átállás fokozott zsírégető üzemmódra. Ehhez minden esetben növelnünk kell a fehérjében gazdag ételek fogyasztását és ha kell, jó minőségű pótlókat is segítségül hívhatunk.

Ki kell zárnunk a finomított szénhidrátokat, cukrokat, ez nem is kérdés. Fogyás és izomzatépítés csakis abban az esetben lehetséges, ha következetesen tartjuk magunkat az előírt szálkásító étrendhez. Kérjünk bátran segítséget a szakembertől, amennyiben úgy érezzük, hogy ennek összeállítása nehézséget okoz számunkra.

Fontos a gondosan megtervezett étrendünket kiegészítenünk hatékony, rendszeres testedzéssel és készüljünk fel, hogy nagymennyiségű kitartásra lesz szükségünk! Legyünk türelmesek önmagunkkal, hiszen időbe telik, amíg elhagyjuk a rossz, egészségtelen szokásainkat! Tudatossá válni sem egyszerű feladat, valamint gondoljunk arra, hogy az új szálkásító étrendhez is hozzá kell szokjunk!