Velence leghíresebb nevezetességeit a Karnevál ideje alatt is megnézheted

Velencei karnevál maszkok

Vannak emberek, akik bakancslistát készítenek maguknak, mivel bizonyos dolgokat szeretnének kipróbálni, valahová szeretnének eljutni még mielőtt utánuk jönne a Nagy Kaszás. Velence olyan gyönyörű város, amit legalább egyszer látni kell. Sokan voltak már ott, hiszen évente több tízmillió ember fordul meg Velencében, azonban rengetegen vannak, akik megették már kenyerük javát, de még nem jutottak el ebbe a városba. Mikor a legalkalmasabb kiruccanni ide, ha nem a karnevál ideje alatt, ami már több évszázados hagyománya a településnek?

Napjainkban pedig számtalan lehetőség van arra, hogy a bakancslista ezen pontja után is pipa kerüljön. A karnevál ideje alatt minden hétvégén lehetőség van részt venni autóbuszos kiránduláson. Ezek a járatok általában péntek este indulnak Budapestről és több magyarországi városban megállnak, ahol felszállhatnak az utasok. Szombat reggel már célba érkezik a busz.

Ezt követően pedig az utasok behajóznak Velencébe, ahol a délelőtti órákat városnézéssel töltik, aminek során híres építészeti remekmű, múzeum, csodálatos híd és sok más érdekesség tekinthető meg, ami ezt a város messze földön ismertté tette és teszi. Természetesen a szabadprogram ideje alatt lehetőség nyílik a vásárlásra, bekapcsolódni a karnevál forgatagába és valamit megérezni annak lényegéből, hangulatából. Nyilván, hogy egyetlen nap nem elegendő arra, hogy az ember teljes egészében végigjárja Velencét és megtekintse annak minden látványosságát.

Arra viszont elég, hogy egy kissé belekóstoljon az ott élő emberek ízlés-világába, megtapasztalja azt, hogy miként gondolkodnak. Átélheti, hogy milyen Velence utcáin gondolázni és közben hallgatni a gyönyörű olasz énekeket. Élvezheti a folyamatos flörtölést, ami a karnevál részét képezi és ki tudja, ha eddig még nem, akkor talán ez alkalommal szíven találhatja Ámor nyila. Tehát, ha eddig még nem sikerült a velencei kiruccanást kipipálni a bakancslistán, akkor itt az ideje, hogy ezt végre megtegye! Foglaljon helyet az autóbuszos kirándulásra és szerezzen felejthetetlen élményeket!