A köröm por, pigment előnye

köröm por

A körmöket számtalan módon egyedibbé és szebbé lehet varázsolni. Ennek az egyik módja a köröm por vagy pigment használata, amivel tényleg káprázatos alkotások születhetnek. Manapság a neon színű porok a felkapottak, illetve ezek mellett teret hódítanak a chrome típusúak is.

Ezekkel csodálatos fémhatást lehet elérni a körmökön. A hozzáértők azonban felhívják a figyelmet, hogy amikor a köröm por felvételére kerül sor, bizonyos dolgokat szem előtt kell tartani. Elég egy kisebb hiba vagy minimális figyelmetlenség, és máris nem azt kapja az ember, amit szeretett volna.

Szerencsére az interneten számtalan olyan videó és cikk van, ami ezzel a témával foglalkozik, ezért a köröm por, legyen az neon vagy chrome színű, tökéletesen felhelyezhető. Nem mellesleg a fémhatást lehet alkalmazni teljes köröm felületére vagy akár csak díszítésként is.

A pigment bátran alkalmazható fixálás mentes zselén, illetve akkor is, amikor valaki fekete zselével akarja felturbózni az egész összhatást. A köröm por felvitelekor mindig fixálás mentes zselét kell használni, és szükséges egy jó szivacsos applikátorral megnyomkodni a port, aztán azt belemasszírozni az anyagba.

A körmök könnyedén díszíthetőek a körömmatricák segítségével is. Szinte akármelyik jól megválasztott matrica a köröm igazi éke lehet. A körömmatricák nagyszerű kellékek, amelyek nagymértékben megkönnyítik azoknak a dolgát, akik szeretnének szép, mintás körmöket, azonban nincs türelmük vagy épp kézügyességük ahhoz, hogy profi alkotást hozzanak létre.

A körömmatricák több típusban kaphatóak. Ott vannak a 3D modellek. Ezeknek a használatakor mindig óvatosan kell eltávolítani a matricát a papírról. Ha ez megvan, a ragasztós oldallal kell a körömre helyezni azt.

Ezt követően pedig fedőlakkot érdemes használni a körömdíszítés védelme érdekében. Ezen kívül vannak még az akril körömmatricák. Ekkor a felhasználni kívánt mintát ki kell vágni, majd bevizezni. Ezután jöhet a matrica eltávolítása a papírról és a körömre való felhelyezése. A fedőlak nyilvánvalóan itt sem maradhat ki.