Álló radiátor javasolható a nagy belmagasságnál

Radiátorok többféle változatban

A szakemberek ideális esetben azért vannak, hogy adott szituációban megmondják, mi lenne a legjobb megoldás, nem pedig azért, hogy olykor indokolatlanul komoly pénzeket keressenek a semmiért.

A központi fűtéshez kapcsolódó fűtőtestet mindenki ismeri, azzal viszont már kevésbé vagyunk tisztában, hogy létezik például álló radiátor is, nemcsak a hagyományos, fekvő kivitel kapható. Igen, ahány ház – és itt most szó szerint értjük –, annyiféle belsőépítészeti megoldás, ebből pedig akadhatnak érdekes helyzetek.

Ezekben a klasszikus fekvő kivitelek nem férnének el, de ha igen, nem lennének elég hatékonyak. Az ilyen szituációk megoldására fejlesztették ki a vertikális, azaz álló radiátort, ami szemben a megszokott kivitelű társaival, az ég, pontosabban a plafon felé nyújtózkodik. Nagyobb belmagasságnál tehát egy-egy helyiségben ajánlható egy ilyen darab beszerelése. Visszatérve a szakértőkre, a fűtési rendszer megtervezése ma már bőven szakértői szemléletet kíván meg, ezért érdemes hozzáértő kereskedőnél vásárolni.