Az agyváltós kerékpár számos előnye

Jogosan merül fel a kérdés a vásárlókban, hogy melyiket éri meg megvenni, az agyváltós biciklit vagy a láncváltós változatot?

Mielőtt bárki is meghozza a végső döntést, érdemes észben tartani, hogy az agyváltós kerékpár az esetek döntő többségében nem jelent kis beruházást, és ha ez nem válik be, akkor a tulaj éveken keresztül viselheti a döntés következményét. Azonban ezen hátrány mellett temérdek előnnyel is bír ez. Az agyváltós kerékpár nagy pozitívuma, hogy erre lehet láncvédőt rakni. Miért jó ez? Mert emiatt nem kell a nadrág becsípődésétől félni, ami sokszor igen zavaró lehet. Másodsorban, az agyváltós kerékpár fő adottsága az is, hogy nem igényel nagy karbantartást.

Ez azért van, mert az agyváltó egy zárt rendszer, és a hátsó kerékagyban van minden, ami a váltáshoz kell. Ez pedig azt jelenti, hogy nem kell tartani attól, hogy hamar koszolódik, nagyobb túrázás alatt megsérül. Aki nem akar sokat foglalkozni a bringával, és kemény terepen szeret tekerni, nem bánja meg, ha ezt vásárolja.