Élénkítő hatású az infraszauna

Szauna otthonra

A tradicionális módszerek mellett, az egészség gőzben való megőrzésének ma már több modern formája is létezik. Működési elvét tekintve nem igazán tér el hagyományos társától, de az infraszauna az érzékelési tartományon kívül eső infravörös sugarak kedvező hatását használja fel, ezért száraz szaunának is nevezik.

Itt ugyanis nem a magas hő- és páratartalom, hanem a bőr mélyébe hatoló infravörös sugarak indítják be az izzadás folyamatát, mivel közvetlenül a test belsejében adják le a hőt, egyenletes felmelegedést okozva.

Ez az eltérő működés némileg eltérő hatást is eredményez, ezért az infraszauna felhasználási területe eltér a hagyományos társától és az alacsonyabb hőmérséklet miatt szélesebb körben is használható.

Mivel jelentős élénkítő hatása van, ezért aki relaxálásra, ellazulásra vágyik, az ne feltétlenül ezt a módszert válassza. Az infraszauna elsősorban olyankor hatásos, ha valamilyen nagyobb energiát igénylő tevékenység előtt használják, például sportolás vagy előre láthatólag fárasztó munkanap előtt.