Ismerkedjünk meg az alma jótékony hatásaival!

Az almák hatásai

Az alma az egyik alapvető gyümölcsnek számít hazánkban. Minden évszakban kapható, így beszerzése nem okozhat gondot. Számtalan olyan vitamin és hatóanyag van benne, amely a szervezet normális működéséhez elengedhetetlen.

Az almák hatásai: jonagold, golden, idared fajtáknál kifejezőbbek. Erősítik a gyenge vénák falait, így jótékony hatással vannak a szív- és érrendszer működésére. Ennek köszönhetően csökkentik a vérnyomást. Az alma jótékony hatásai közé tartozik az is, hogy normalizálja a vérben lévő cukorszintet. Tisztítja a beleket a különböző salakanyagoktól. Az alma hatása a fogakra is kimutatott, hiszen erősíti az ínyeket. Többféle alma fajta között tudunk válogatni, így mindenki könnyedén megtalálja az ízlésének megfelelőt.

A jonagold alma tisztítja a májat, és így segít megtartani a szervezet normál pH értékét. Serkenti az emésztést, így nem okoz puffadást. A golden alma magas C-vitamin tartalmával erősíti a csontokat. Az idared fogyasztásával immunrendszerünkre gyakorolhatunk jó hatást.