Milyen ipari áramfejlesztőre essen a választás?

Ipari körülmények között csakis olyan áramgenerátor használható, amelyik maximálisan megfelel a követelményeknek. Csak egy korszerű ipari áramfejlesztő fog beválni az esetek döntő többségében. Manapság nagyon kedveltek például háromfázisú szinkron generátorok, amelyeket egy igen speciális négyütemű, egyhengeres benzinmotor működtet, ami képes lehet akár 6 kW teljesítményre is.

Az erős ipari áramfejlesztő egyik lényeges tulajdonsága, hogy a teljes névleges terhelhetőségen túl még további jelentős energiatartalékkal bír. Ezt azonban csak rövid ideig tanácsos igénybe venni. Egy efféle modern, digitális vezérlésű benzinmotorral rendelkező ipari áramfejlesztő a működési elvének köszönhetően, amelyik a fordulatszabályozásban mutatkozik meg, 40%-kal gazdaságosabb üzemeltetést tesz lehetővé a szerkezetekkel szemben.

Azt is a pozitívumok közé kell sorolni, hogy az ilyen ipari áramfejlesztő káros anyag kibocsátása és zajszintje az európai szabványnak teljes mértékben megfelelő. Persze a zajszint a teljesítmény függvényében emelkedhet, de 7 méteres távolságból mérve is maximum 70 dB. A generátorok világában nem csupán az áram-, de a nitrogén fejlesztők is népszerűek.

Manapság a PSA, vagyis a Pressure Swing Adsorption technológiára alapuló nitrogén generátor a nagy kedvenc, hiszen ez gond nélkül használható 6-1 ppm oxigéntartalommal rendelkező, 0,5 – 10.000 Nm3/h mennyiségű nitrogén gáz előállítására. Emellett ott vannak a szintén profi IMT-PN nitrogén generátor fajták, amelyek előszűrt sűrített levegős rendszerről üzemeltethetőek. Itt megfigyelhető a szennyeződésmentes levegő, ezért garantált a pára-, olaj-, részecske- és szénhidrogén tartalom nélküli működés.

A nitrogén generátor felépítésének fontos része az aktív szénszűrő, amelyiken az előszűrt sűrített levegő mindig áthalad. Ez kiszűri az oxigén és szénhidrogén molekulákat, valamint a harmatpontot is csökkenti. Az így keletkezett nitrogén gáz száraz és nagy tisztaságú, aminek hála azt bármilyen területen nyugodtan lehet használni. Az modern nitrogén generátor nagy előnye még az automatikus megfigyelés, ami során a gép figyeli a sűrített levegő hőmérsékletét és nyomását.