Szemhéjplasztika után szabad sminkelni?

Szemhéjplasztika műtét

Az idősebb hölgyek bizonyára megfigyelték, hogy a szem körül megjelenő ráncok, a sötét árkok és táskák, illetve a lógó szemhéj sajnos komor, bús és öreges tekintetet kölcsönöz az egész arcnak. Ezért is gondolkoznak el sokan a szemhéj plasztikán. Mit kell erről tudni?

Szemhéjplasztika műtét után 2 hétig semmiképp nem szabad sminkelni, utána viszont a feszesebb bőr miatt könnyebb lesz ez a művelet. Ez az egyik, amire az orvos mindig felhívja a figyelmet. Természetesen sok egyéb mást is tudni kell erről. Ami a leginkább fontos a nőknek, hogy a megfelelő beavatkozással teljes mértékben megszüntethető a felső szemhéj lógása.

Sőt, a szem alatti és feletti duzzadt táskákért felelős zsírtöbblet is eltávolítható. Miért veszik igénybe ezt a szolgáltatást a hölgyek már 30 vagy épp 40 év fölött? Az ugye tény, hogy az életkor előrehaladtával a szem vékony és érzékeny bőre veszít a rugalmasságából.

Ezért is válik a régen üde és fiatalos tekintet fáradttá és kicsit komorrá. A 20-as évek végén megfigyelhető, ahogy azok a makacs és egyre kellemetlenebb szarkalábak megjelennek. Később azonban ezek egyre mélyebbé válnak. A felső szemhéj bőre akár a szempillasorra is rálóghat, az alsó szemhéj petyhüdt bőre pedig, a szemhéj árok elmélyülését, a porcos szemhéj területének elemelkedését is okozhatja.

A probléma abból is adódik, hogy itt bizony a faggyúmirigy termelés nem annyira intenzív, mint más helyeken. Ezért is szárad ki sokkal jobban a bőr. Ennek nem tesz jót a túlzott napozás, a sok, hosszúra nyúló bulizás és maga az éjszakai élet sem.

Illetve a dohányzás is egy olyan káros szokás, ami az ismertebb kellemetlenségek mellett, erre is kihat, hiszen ez hozzásegítheti többek között a szem körüli részek gyorsabb ütemű öregedését, a kollagén termelésének lassulását. Szerencsére ezekre a bajokra megoldást biztosíthat a plasztikai sebész.

A szemhéjplasztika során, a szakember nem csupán a bőrfelesleget távolítja el, de a szem alatt és felett elődomborodó táskákért felelős zsírtöbbletet is. A műtét után ezért is kaphatja vissza a hölgy a fiatalos és megnyerő arcát, illetve az igéző tekintetét.