Több darabból álló menetjavító készlet

Szerszámok profiknak

Amikor biztosra akarunk menni, akkor jól meg szoktunk húzni minden csavart. Néha annyira jól, hogy megszalad a menetben és ekkor már nem fogjuk tudni megfelelően rögzíteni az adott munkadarabot, a sérült menet miatt.

Ha ott lapul a közelben a menetjavító készlet, akkor van megoldás a problémára, hiszen ezzel ki lehet javítani a tönkrement részt, így ismét be lehet fogatni a csavart a helyére. Általában az alumíniummal szokott probléma lenni.

Az alumínium furatokba, acél csavart használnak, viszont ez utóbbi sokkal keményebb, mint az alumínium. Ezért, ha keményen meghúzzuk a csavart, az tönkre fogja tenni a menetet.

Ezért kell minden alkalommal odafigyelni, hogy érzéssel dolgozzunk. A menetjavító készlet révén könnyedén helyre lehet állítani az ilyen problémákat. Elég ritkának számít otthoni környezetben, viszont gyakran előfordulhat, hogy szükségünk lesz a menetjavító készletre. A segítségével helyreállíthatóak olyan hibák, amelyek csak az adott alkatrész teljes cseréjével lettek volna megoldhatóak.