A traffipaxokat előre is látjatjuk

„Lassan járj, tovább érsz“ tartja a mondás, bár ezt sokan nem tartják be és őrült módjára hasítják az aszfaltot, kockára téve ezzel a maguk és mások életét. A felmérések kimutatták, hogy alig nyerünk két vagy három percet, hogyha a megengedett sebességnél gyorsabban haladunk.

Mindig érdemes a megengedett sebességhatáron belül maradni, de radarjelzővel tudni lehet hol vannak a traffipaxok, így elkerülhetjük, hogy mégis belefussunk valamelyikbe.

Az embert néha elkapja a sebességmámor és jólesik odataposni az autónak, hogy lássa mire képes az. De az ilyen kísérletezéseknek gyakran lehet rossz vége, főleg ha beleszaladunk egy radarba. Néhány nap elteltével, amikor megérkezik a büntetés, az elég kellemetlen tud lenni.

Azonban a radarjelző már a szükséges távolságból érzékelni tudja a jeleket és így időben lassíthatunk az autóval. A traffipaxokat radarjelző nélkül szinte lehetetlen észlelni. Még nagyobb probléma származhat belőle, hogyha külföldön szaladunk bele véletlenül a traffipaxba, mert a büntetés sokkal magasabb lehet.