Mi a különbség a HP szerverek között?

Nagyszerű HP szerverek

Minimális szinten minden cégtulajdonosnak értenie kellene a számítástechnikához, már csak azért is, hogy pontosan tudja, mire ad ki pénzt. Akiknek azonban sem kedve, sem ideje nincs erre, azoknak ajánlott igénybe vennie a HP szerverek szakértőjének segítségét.
Viszont, ha mégis érdeklődik, akkor ez a cikk egy tökéletes belépő lesz, itt ugyanis nagyon leegyszerűsítve tárgyaljuk, hogy mi a különbség a blade, a tower és a rack modellek között. Az első típust azoknak a cégeknek ajánlják, ahol a rendelkezésre álló hely korlátozott, valamint a későbbi bővítési lehetőségek kiemelten fontosak.

A Tower HP szerverekre is jellemző, hogy nincs nagy helyigénye, ugyanis ezt az irodában is el lehet helyezni, akárcsak bármelyik normál számítógépet. Ez a típus kitűnő választás fájl és levelező szervernek is.
Az utolsó típus, vagyis a Rack HP szerverek már sokkal komolyabb tudásúak, teljesítményűek és ebből kifolyólag nagyobb helyigényűek is. Ezért ezt a típust általában adatközpontokban, szervertermekben érdemes elhelyezni.