A taktikai bakancs speciális kialakítása

Minden vadász, hegymászó, túrázó és lövész tudja, hogy a megfelelő ruházat és felszerelés mennyire fontos szereppel bír.

Az öltözet egyik alapvető része a taktikai bakancs, amelyik kialakítása, talpbetéte és strapabírása révén növelni tudja az ember tűrőképességét, javítani képes a komfortérzetet, és ezáltal jobban teljesít majd az, aki hegyet mászik vagy több órája vadászaton van. A hozzáértők is úgy vélik, hogy a tökéletes taktikai bakancs, amelyik a fent említett pozitívumokat garantálja, nem feltétlenül kell az legyen, amelyik a szaküzletben a legdrágább, és a legismertebb cég készítette. Van olyan taktikai bakancs is, amelyik olcsó, és minden téren megfelel a követelményeknek.

Egy ideális fajtánál megfigyelhető, hogy a lábbeli orrát, sarkát és általában a teljes alsó részét magasított, erős gumírozás védi az élesebb tárgyaktól. Ha a kiszemelt taktikai bakancs ezzel nem rendelkezik, akkor például hegyi környezetben a lábbeli élettartama lecsökken. Azt pedig mindenki el akarja kerülni, hogy a megvett kiegészítő alig egy év alatt tönkremenjen.