5 dolog, amire feltétlen figyelj nyugdíjbiztosítás kötésnél

nyugdíjbiztosítás kötés

Elég kétségekkel fogadod azokat a kimutatásokat, amelyek szerint a biztos nyugdíj garantált több évtizedes távlatokban? Sajnos a társadalom gyorsan öregszik, amire még rájön a komoly mértékű elvándorlás. Ez olyan tendenciát vetít előre, ami szomorú képet mutat. De fel lehet készülni a kihívásokra. Az öngondoskodási formák némelyikét már az állami is nagyban támogatja. A nyugdíjbiztosítás az egyik ilyen ezek közül. Viszont nem mindegy, hogy pontosan mikor vágsz bele és mekkora összegeket igyekszel félretenni, milyen konstrukcióban.

Éppen ezért itt van néhány dolog, amit tarts szem előtt! Az első dolog, hogy legalább 10 éved legyen még hátra a nyugdíjkorhatár betöltéséig. Minél többet teszel félre, annál jobb! Minimum havonta 15 000 Ft-ban gondolkodj, amit nem akarsz néhány éven belül kivenni. Adójóváírás! Ezt sem szabad félvállról venni nyugdíjbiztosítás kötésnél. KATA esetén is legalább évi 280 000 Ft számolható el, ami gyarapítja a tőkédet. Továbbá el kell döntened, hogy garantált hozamot szeretnél vagy befektetési egységekhez kötött konstrukciót.

Végül pedig ne félj belevágni a befektetési döntések meghozatalába! Mindezekhez először kell egy bankszámla. A modern korban már szinte elképzelhetetlen, hogy valakinek ne legyen online számlája, amire a fizetést kapja. De ennél sokkal töbre is használható. A biztosdontes.hu linkre kattintva ezt is megtudhatod. A digitalizált korban a preferenciákat már más határozza meg, mint volt ez régebben. Mivel a legtöbb boltban online is fizethetsz, így még csak ATM-re sincs szükséged, hogy kivedd a pénzt.

Személyesen sem kell befáradnod a bankba a számla megnyitásához, mert erre már online van lehetőséged. Már csak az a kérdés marad hátra, hogy pontosan melyik intézetet válaszd? Ehhez megéri alaposan szemügyre venni a különféle ajánlatokat, amiben a bankszámla kalkulátor lesz a segítségedre. Mindenhol vannak erősségek és gyengeségek. Néhol az átváltás jobb, míg máshol a kamatok kedvezőbbek, vagy éppen kisebb a számlavezetési díj. Találd meg azt, amelyik leginkább az igényeidre szabott és dönts a preferenciáid szerint!