Egyszerűen kihagyhatatlan pezsgő

Az emberek már régen is szerették azokat az italkülönlegességeket, amelyek sajátos ízükkel és kisebb-nagyobb alkoholtartalmukkal kellemes hangulatot varázsoltak a társaságba. A szőlőről és a borról már nagyon régóta vannak feljegyzések, de a pezsgő története is visszanyúlik néhány évszázadig.

Amikor felfedezték, hogy a már palackozott finomság hajlamos akár újbóli kiforrásra, akkor kezdődött el az igazi kísérletezés, hogy megszülessen a buborékos csoda. A legtöbb szénsavas italba utólag kerül bele a „buborék” de a pezsgő esetében ez teljesen más módon történik. Az erjedés hatására ugyanis benne teremtődik meg és ez teszi sajátossá.

A legelső próbálkozások óta már hihetetlen mértékű választék született meg és ma sincs ennek vége. A pincészetek minden évben kísérleteznek ki újabbakat, amiket a nagyközönség elé tárnak. A pezsgő gyártás egy külön iparággá nőtte ki magát, ami évente rengeteg pénzt rejt magában. Az ünnepek egyik elengedhetetlen kiegészítője a pezsgő, ami nélkül nem érezhetnénk teljesnek az alkalmat.