Érdemes Synology NAS-t vásárolni?

Synology Nas

A munkahelyek általában igyekeznek lépést tartani a fejlődő technológiával, érdemes otthon is figyelni erre, amennyire lehetséges. Nyilván a magánembert jobban behatárolják az anyagiak, de például egy Synology NAS ma már sok ember számára megfizethető.

Mivel manapság a fontos dolgokat számítógépen tároljuk, így érdemes tájékozódni a mai korszerű és biztonságos adattárolásról. A Synology NAS remek választás azok számára, akik biztonságban szeretnék tudni a családi fényképeket, videókat. Ráadásul, ennek az eszköznek egyik nagy előnye, hogy ha elvégez néhány beállítást, akkor bármikor hozzáférhet a rajta tárolt adatokhoz, ha van internetkapcsolat. A RAID opciónak köszönhetően adatai akkor is biztonságban lesznek, ha az egyik diszk tönkremegy.

Érdemes RAID-et használni, mert igaz ugyan, hogy nem tudja a teljes lemezkapacitást adattárolásra használni, de cserébe, ha tönkremegy az egyik diszk, akkor nem vesznek el a rajta lévő adatok. Ha a Synology NAS-ban kicseréli a meghibásodott diszket, akkor a RAID-nek köszönhetően visszakerülnek rá az adatok.