Kötelező biztosítás díjak – Online árlista egy biztosítási portáltól

Napjainkban nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy bizonyos szolgáltatásokért mennyi pénzt fizetünk ki, hiszen például a biztosítótársaságok is azonos biztosításokért más-más árat kérnek. A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás díja egyes társaságok esetében rendkívül eltérőek, akár 100%-os különbség is előfordulhat.

A kötelező biztosítás árak online összehasonlításában rengeteget tudnak segíteni az olyan weboldalak, mint például a www.biztoshely.hu. Ezen az oldalon működik egy kiváló kötelező biztosítás díjkalkulátor, amelynek használatával pár perc alatt megtalálhatjuk a legkedvezőbb biztosítói ajánlatot.

De ugyanakkor megismerhetőek az egyes társaságok szerződési feltételei is, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a legmegfelelőbb konstrukciót választhassuk ki. Természetes, hogy minden autótulajdonosnak, üzembentartónak minden szempont közül elsősorban a díj a legfontosabb. A Biztoshely biztosítási portál éppen ebben segít, a kalkulátora megmutatja az ajánlatokat, ár szerinti sorrendbe helyezve azokat.

Mitől függ az ár?

A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás díjának alakulása több tényezőtől függ. Elsősorban a gépjármű teljesítménye határozza meg, de emellett még több más szempontot is figyelembe vesznek a biztosítók. Sokat számít például, hogy hány éves az ügyfél, vannak-e kiskorú gyermekei. Furcsa módon, még olyan konstrukció is létezik, amelyben a közalkalmazottak kedvezményt kapnak.

Összességében, a lényeg az, hogy a kötelező biztosítás díjára nagy hatással van az, hogy az ügyfél hányféle és milyen mértékű kedvezményekkel tud élni. Az online szerződéskötés már önmagában is jókora kedvezményt eredményezhet. Éljünk Magyarország bármelyik területén, a legnagyszerűbb módszer a kötelező biztosítási szerződés megkötésére az internet.

Ez egyszerű, gyors és kényelmes megoldás. Tudni kell, hogy a jogszabályok minden esetben körülhatárolják a szerződés alapvető tartalmát, a díjszámítás módját, valamint az árakat. A világháló segítségével már az első napokban megismerhetjük a biztosítói díjakat, és válogathatunk az ajánlatok közül.

Hol kössek kötelezőt?

Ha már a biztoshely.hu weboldalon nézzük végig a biztosítói ajánlatokat, akkor a legegyszerűbb, legkézenfekvőbb, ha helyben, a portálon kötjük meg a kötelező biztosítást. Ebben az esetben biztosak lehetünk abban, hogy könnyen megtaláljuk a legjobbat, legolcsóbbat, valamint abban szintén, hogy a szakértők segítségével minden szerződéses kérdés tisztázott lesz.

Tulajdonképpen az autótulajdonosoknak nincs más dolguk, mint a kalkulátoron keresztül megadják a jármű és a személyes adatokat, a többit a szakértők teljesen ingyenesen elvégzik. Nagyjából egy órán belül a kezében tarthatja a kötvényt, és arra is van lehetőség, hogy amikor új autót vásárol, annak átvétele előtt a szakemberek megszerezzék a kötelező előszerződést.

Az adatokat, amelyek ilyenkor még nincsenek a birtokában, például alvázszám, motorszám, az átvételt követően otthonról is bediktálhatja. Ennek köszönhetően, a szakértők véglegesítik a szerződést, és az ügyfél már akkor számíthat a fedezetre, ha véletlenül az első úton keletkezik valamilyen kár.