Gyógytorna kisokos – Milyen módszerek léteznek?

gyógytorna

Ahogy telik az idő, egyre több egészségügyi probléma jelentkezik, néha már azt érezzük, hogy megoldunk egyet és nyomban jön helyette másik három. De sajnos, például a derékfájás egyre gyakoribb gond a fiataloknál is. Szerencsére vannak remek terápiák, amelyekkel a kínok jelentősen enyhíthetőek, megszüntethetőek. Ilyen esetekben is sokat segíthet a gyógytorna. Ha fájdalmaink vannak, akkor érdemes felkeresnünk a Gyógytornászom rendelőjét, ahol biztosan kapunk segítséget.

Itt ortopéd és reumatológus szakrendeléssel is várják a betegeket, tehát a szakember megvizsgálja, ellátja a hozzá fordulókat, aztán pedig következhet maga a gyógytorna. Első alkalommal részletes vizsgálat történik, aminek során kérdésekkel, mozgástesztekkel, fizikai vizsgálatokkal állapítják meg a test mozgásszervi állapotát és lokalizálják a panaszok pontos okát. A rendelőben fiatal, empatikus és segítőkész szakemberi gárda fogadja a pácienseket. Dolgoznak itt direkt derékfájásra specializálódott gyógytornászok is, akik minden esetben személyre szabott gyógytornatervet készítenek.

Ezen gyakorlatok hatására megszűnhet a derékfájdalmunk és visszatérhetünk a kedvelt sporttevékenységeinkhez is. Könnyebb lesz majd a hajolás, a cipő felvétele sem fog többé gondot okozni. A fájdalom nem zavarja meg az éjszakai pihenést, reggel frissen, könnyen kelünk ki az ágyból. Érdekes tudni, hogy azok a páciensek, akik a rendelőben végeztek gyógytornát, már az első néhány alkalom után javulásról számoltak be. Azonban a teljes gyógyuláshoz szükséges időt nehéz látatlanban előre meghatározni.

Érdemes 5 vagy 10 alkalomra szóló bérletet váltanunk, ha a Gyógytornászom rendelő mellett döntünk, mert így kedvezőbb árat érhetünk el. A rendelőben fizethetünk Egészségpénztárral és SZÉP kártyával is. Mindenképpen megéri a gyógytornát választani, hiszen ennek célja aktív és passzív feladatokkal megszüntetni a derékfájás kiváltó okát, megerősíteni az izmokat és stabilizálni az ízületeket. Ezzel a módszerrel újra fájdalommentesen élhetünk.